"Hij was niet bang voor moeilijkheden. Wat hem angst aanjaagde, was de verplichting om een pad te moeten kiezen. Door één pad te kiezen, zou hij de andere moeten verlaten."

 

Bron: De alchemist (1988)

Paulo Coelho

 

 

Magnesium

 

Met zeer grote regelmaat kom ik mensen in de praktijk tegen die een fiks tekort aan magnesium hebben. Hoe komt het dat dit tekort zo makkelijk optreedt?

 

We verliezen heel veel magnesium bij het transpireren zodat sporters, vooral duursporters, in de risicogroep vallen van een magnesiumtekort. Ook de sauna liefhebbers vallen in de risicogroep.

We zijn natuurlijk allemaal gek op brood eten in deze cultuur, maar brood bevat een stof dat magnesium bindt en je lichaam scheidt het gewoon weer uit.

Hetzelfde gebeurt met de koolzuurhoudende dranken. Koolzuur zorgt er voor dat magnesium uitgescheiden wordt. Veel stress zorgt ervoor dat je veel meer magnesium nodig hebt.

Wat doet magnesium in je lichaam? Magnesium reguleert 325 enzymen in ons lichaam.

Leven met magnesiumtekort is net als werken met de netspanning schakelaar in de uit stand. Magnesium is als het ware de vonk van het leven. Het draagt zorg voor de elektrische geleiding in de zenuwen in ons lichaam. Het draagt zorg voor een goede bloeddruk en een goed hartritme. Magnesium reguleert de calcium opname in de cellen en waar calcium zorgt voor de contractie, zorgt magnesium voor de relaxatiefase. Magnesium ontspant te hoge spanning in de spieren van het hoofd en de nek en werkt daarom heel goed tegen hoofdpijn en migraine.

Hoe voel je je met een magnesiumtekort?

Moe en hangerig. Weinig energie.

Last van harde spieren in de schouders en de nek.

Veel last van hoofdpijn en migraine.

Last van spierkrampen of een snelle verzuring in de spieren bij beweging.

Inslaapproblemen, slecht kunnen ontspannen.

Obstipatie.

Menstruatiekrampen.

 

Hoe kun je Magnesium aanvullen in je lichaam?

De voeding blijft toch altijd de basis.

Veel verse groenten, fruit en noten zijn zeer gezond natuurlijk.

Magnesium kun je oraal innemen en daar bestaan verschillende vormen in.

De beste opname is via de huid. Dat geef ik alleen als er veel klachten zijn door magnesiumgebrek. Meestal adviseer ik dan om voetbaden te nemen met magnesiumzout. Dat doe je een week elke dag en daarna onderhoud je het met twee maal per week. Ook bestaat er magnesiumolie die je op de huid kunt aanbrengen.

Sommige mensen hebben moeite om magnesium vast te houden in het lichaam. Daar geef ik dan het aminozuur Taurine bij, dat er voor zorgt dat magnesium als het ware op zijn plaats blijft.  

Veel vrouwen in de overgang hebben ook baat bij het gebruik van magnesium. Er wordt natuurlijk ook een stuk meer getranspireerd dan in de jongere jaren! Na inname van magnesium wordt het vaak makkelijker om in te slapen en rust je ook wat meer uit.

Kortom een mineraal met vele facetten. Misschien eens een idee om te laten testen of het nodig is om extra magnesium te slikken? Je weet me te vinden! Bron: Mens Sana

 

 

Astrologie praatje

De planeet Saturnus loopt in negenentwintig tot dertig jaar door de dierenriem, en doorloopt in die tijd alle twaalf huizen van de horoscoop. In elk huis heeft hij een specifieke uitwerking, stelt hij ons belangrijke vragen, werpt problemen en hindernissen op en wijst de weg naar oplossingen. Hoewel zijn gang door de huizen vaak wordt ervaren als lastig, blijkt in deze transit een diepere zin te liggen, en kan bij een juist inzicht en een goede aanpak de beloning groot zijn.

 

Bij een geboortehorocoop kijk ik naar het volledige plaatje van de jouw blauwdruk waarmee je op de wereld bent gekomen.

 

Interesse?  Klik hier.

 

Crystal Energy Consult
 Ben je uit balans en wil je weer in balans komen met behulp van edelstenen en adviezen? Wil je voelen wat edelstenen met je doen?
 
Dit één op één uur consult bestaat uit een intake gevolgd door een geleide meditatie die heel veel duidelijkheid zal verschaffen over de situatie waar je in zit en wat je nodig hebt om kracht en balans te krijgen.
Ik laat je daarna voelen wat stenen met je doen en hoe je de energie van deze stenen kunt toepassen. Tarief consult :  € 54 info@oberon-new-age.com of 0610379322.

 

 

Woensdag 19 mei Edelsteendag/Verkoopdag op afspraak bij Oberon Crystal Energy
Tussen 10:00 uur en 17:00 uur ben je, op afspraak, welkom op de Duikersloot.

Dus.......wil je graag neuzen tussen de Edelstenen?
Heb je iets nodig van voedingssupplementen?
Ben je helemaal door je voorraad Salie of Aqua Sacral heen?
Heb je geurfrequenties van de Groene Linde of van GAIA nodig?

Wil je een mooi sieraad voor jezelf of iemand cadeau doen?

Maak dan een afspraak op info@oberon-new-age.com , of app mij even op 0610379322.
Mocht je mij bellen spreek dan alsjeblieft even in als ik niet opneem. Pin aanwezig.

 

Schema Edelsteendagen:

Dinsdag 1 juni

Donderdag 10 juni

Woensdag 16 juni

Dinsdag 22 juni

Donderdag 1 juli

 

Stilbiet

 

Stilbiet is een kalmerende steen en heel goed in te zetten bij diegene die zich overweldigd voelen door te veel taken en verantwoordelijkheden. Het is een goede steen om te gebruiken wanneer je op weg bent of op zoek bent naar je spirituele pad.

Stilbiet gaat verstarring tegen en je gaat meer ruimte voelen en je een deel voelen van het groter geheel. Het is een steen die laat stromen. Er zit ook een groot deel waterelement in. Het element van voelen en stromen.

Doordat het bij de groep zeolieten hoort is het ook een zuiverende steen op alle gebieden. Goed te gebruiken bij energetisch werk.

 

Cursus De energie van edelstenen"


De start van de 12-delige cursus "De energie van edelstenen" 1e jaar:

- Woensdagavond 8 september groep 1 aanvang: 19:30 uur

- Dinsdagavond 14 september groep 2 aanvang: 19:30 uur

- Donderdagochtend 16 september aanvang 10:00 uur

Het schema van de lessen staat op deze site: zie cursus

Op deze cursus maak je kennis met een groot aantal stenen.

Je leert de energie hiervan te voelen en op wat voor manier zij te gebruiken zijn voor jezelf of voor anderen.

Ik maak gebruik van vele meditatie- en visualisatietechnieken.

Kortom…..niet alleen leren in deze cursus maar vooral ervaren.

De kosten zijn: € 330,- inclusief syllabus, koffie, thee en versnapering.

Gezien de tijd waarin we leven kun je met betalen wachten tot het duidelijk is dat de cursus door kan gaan.

Het is niet mogelijk om de lessen apart te volgen.

Een gemiste avond kun je eventueel bij de volgende cursus inhalen.

Je kunt je opgeven bij mij: info@oberon-new-age.com

Na het volgen van het eerste jaar kun je je opgeven voor het tweede jaar.

Workshop "Krachtarmband maken" 

In deze workshop ga je eerst, in een meditatie, ontdekken welk thema voor jou belangrijk is op dit moment in je leven. Waar haal jij je kracht uit? Wat heelt jou? Welke edelsteen-energie komt naar jou toe. Welke kleur en steen dient zich aan?
Daarna maak je je eigen Krachtarmband met zilveren afwerking en slotje.


Jouw bijdrage aan de workshop is € 45, inclusief koffie, thee en wat lekkers.
. Mocht je zilveren kralen tussen de edelstenen willen gebruiken, dan komen daar wat extra kosten bij.
Maximale deelname momenteel 2 personen.
Interesse? Meld je dan aan op info@oberon-new-age.com dan zoeken we samen naar een geschikte datum en dagdeel.

 

 

 

 

Geboortehoroscoop
 Aan de hand van je geboortedatum, geboorteplaats en geboortetijd maak ik een geboortehoroscoop van je waarin, naast de psychologische astrologie, ook veel nadruk gelegd wordt op de spirituele punten. Levensdoel, intuïtieve wijsheid etc.
 
Kosten van een geboortehoroscoop zijn: € 130. Je krijgt de horoscoop geheel uitgewerkt in een map mee. De duiding zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.
 
Wat ik nodig heb zijn je: Geboortedatum Geboorteplaats Exacte geboortetijd
 
Voor kinderen maak ik ook een geboortehoroscoop waar ik vooral uit ga van de behoeften van het kind. Wat heeft een kind nodig om zich goed neer te kunnen zetten in de wereld en wat maakt een kind gelukkig?Nadat ik jouw geboortehoroscoop heb gemaakt is het leuk om een Solaar te laten maken.
 
Solaar (jaarhoroscoop) 
Een keer per jaar komt de Zon aan de hemel weer op de plek terug die hij in je geboortehoroscoop inneemt. Voor dat moment kun je een Solaar maken. Deze horoscoop vertelt veel over de tendensen van het komende jaar, tot de volgende Solaar begint.
Wat is onder andere dit jaar de rode draad in je leven, waar kun je je profileren? Waar vinden emotionele veranderingen plaats?
 
De Solaar loopt dus van verjaardag tot verjaardag. Leuk om jezelf cadeau te doen of om een ander cadeau te geven voor zijn of haar verjaardag. Je krijgt de Solaar uitgewerkt in een map mee, nadat ik je een duiding heb gegeven van ongeveer een uur. 
Kosten van een Solaar zijn: € 64. Wat ik nodig heb zijn je: 
Geboortedatum, Geboorteplaats, Exacte geboortetijd, Je huidige woonplaats.
 
De kosten van een geboortehoroscoop en een Solaar samen zijn € 165.
Voor meer informatie: info@oberon-new-ag.com   of  0610379322.