Stationsstraat 32

2641 GM Pijnacker
Tel: 015-3697376
 

Openingstijden:

Woensdag, donderdag en vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag koopavond van 19.00 tot 21.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

De leukste ‘New Age” winkel in Pijnacker!

 

Welke producten verkoopt Oberon?

 

Schapenwol Handcrème

Schapenwol handcrème (met 10% wolvet) maakt uw droge schrale handen heerlijk zacht. Het laat kloven verdwijnen en brengt uw huid in prima conditie. Schapenwol Handcrème trekt snel in en voelt niet vet aan.
 

Schapenwol Handcrème Teatree

Deze handcrème heeft dezelfde basis als de gewone Schapenwol handcrème (o.a. 10% wolvet) maar bevat teatree. Teatree-olie is een etherische olie uit de bladeren van de theeboom. De theeboom groeit voornamelijk in Australië. De Aboriginals kennen al generaties lang de bijzondere werking van teatree-olie. De olie is pijnstillend, vermindert jeuk en doodt bacteriën en schimmels. In de handcrème is de olie gecapsuleerd; u ruikt de rustige natuurlijke geur vooral tijdens het uitsmeren. Ook handcrème teatree maakt uw droge schrale handen heerlijk zacht. Het laat kloven verdwijnen en brengt uw huid in prima conditie. De crème trekt snel in en voelt niet vet aan.

 

Schapenwol Voetcrème

Schapenwol Voetcrème (met 10% wolvet) is de ideale natuurlijke verzorging voor uw voeten. De menthol en kamfer werken verfrissend. De teatree helpt tegen voetengeur en voetschimmels. Trekt snel in en voelt niet vet aan.

 

Schapenwol Voetcreme met biologische oliën

Deze Schapenwol Voetcreme heeft het ECOCERT-keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica.

Ideaal bij ruwe en droge huid, eeltplekken en zere hakken. Met 10% wolvet en de verzorgende oliën Aloë Vera*, Avocado-olie* en Teatree-olie*. De Rozemarijnolie* verkwikt uw vermoeide en branderige voeten. Deze Schapenwol Voetcreme trekt snel in en voelt niet vet aan.

* ingrediënten afkomstig uit de biologische landbouw.

 

Schapenwol Huidcrème

Deze crème heeft dezelfde basis als de handcrème en voetcrème, namelijk 10% wolvet. De huidcrème is echter soepeler, waardoor hij makkelijker verdeelt en beter uitsmeert. Ideaal voor grotere delen van het lichaam die extra verzorging nodig hebben. Trekt snel in en voelt niet vet aan.

 

Schapenwol Huidcreme mandarijnolie

Deze huidcrème is vrijwel gelijk aan de gewone huidcrème (basis 10% wolvet). Het verschil: de (natuurlijke) parfum is vervangen door mandarijn-olie. Deze etherische olie heeft een verfrissende lichte geur. Ook deze huidcrème verdeelt makkelijk en smeert goed uit. Ideaal voor grotere delen van het lichaam die extra verzorging nodig hebben. Trekt snel in en voelt niet vet aan.

 

Schapenwol Gezichtscrème

Schapenwol Gezichtscrème is opvallend zacht bij opbrengen. Het verzacht en verzorgt de huid en is zowel geschikt als dag - en als nachtcrème. Trekt snel in en voelt niet vet aan.

 

Wolvet

Wolvet is het natuurlijke talg uit de huid van het schaap en het hoofdbestanddeel van onze Schapenwolcrèmes. Dit zuiver onbewerkte wolvet heeft een extra verzachtende en helende werking op de huid. Speciaal geschikt voor diepe kloven en voor de extreem droge en ruwe huid. Wolvet smeert beter na verwarmen voor gebruik (au bain marie of bij de kachel). Dit kan iedere dag weer. Wolvet verdient een vaste plek in uw medicijnkastje!

 

Lippenvet

Zo moeder zo dochter. Dochter Emmie vult (net zoals haar moeder zo’n 12 jaar geleden) zelf de potjes lippenvet af met puur en gereinigd wolvet. Zij verwarmt het wolvet en giet het daarna zorgvuldig in het kleine witte potje. Natuurlijk let zij daarbij zeer goed op de hygiëne. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Noordkroon

Altijd als ik weer op Texel was nam ik producten mee naar huis van De NoordKroon. Heerlijke zuivere producten!

In 2013 heb ik besloten dat ik deze producten ook graag in de winkel wil verkopen. Inmiddels heb ik al veel tevreden klanten hiervoor.

 

Het verhaal achter de NoordKroon;

Tij­dens de scheer­tijd verza­melde en sor­teerde boerin Renske de afgeschoren wol van de schapen van De Noord­Kroon. Op deze manier ont­dekte zij de verzach­t­ende en helende werk­ing van het wol­vet op de huid. In 1999 kwam zij op het idee om er een crème van te maken.

In het prille begin roert zij vol ent­hou­si­asme in een pan­netje wol­vet in de keuken en deelt de crème uit aan haar zus en haar vriendin­nen. De groep ent­hou­si­aste gebruik­ers neemt vooral toe door de verkoop in de eigen boerder­i­jwinkel. Veel mensen met huid­prob­le­men blijken baat te hebben bij het hoge gehalte aan wol­vet.

Een kleine fab­riek neemt de pro­duc­tie over en ontwikkelt in nauw over­leg met Renske spe­ci­aal voor De Noord­Kroon ver­schil­lende crèmes op basis van wolvet.